Methods of Teaching Economics
Final Exam

The multiple choice questions are the complete test bank for this course.

 

Teaching Basics

1. Which of the following should an instructor not do during a lecture?

A) Instructor should mechanically read his notes to class
B) Instructor should be as boring as possible
C) Instructor should sleep during lecture
D) Instructor should not do any of the answers above

2. How should an instructor minimize nervousness?

A) Instructor should avoid teaching lectures
B) Instructor should use relaxation techniques
C) Instructor should use narcotic drugs
D) Instructor should drink a bottle of vodka

3. How should an instructor attract students’ attention?

A) Instructor should hit and spank students
B) Instructor could ask a “startling question”
C) Instructor should scream and cuss at the students
D) Instructor should insult the students

4. How should a instructor attract students’ attention?

A) Instructor asks a provocative question
B) Instructor reads a personal anecdote
C) Instructor states a powerful quote
D) All answers above are valid

5. Which statement is true about teaching?

A) Try to bore your students as much as possible
B) Use the same opening for all lectures, so lectures become stale
C) Inform the students your learning objectives
D) Warmth and rapport has not impact on students

6. What is true about students’ attention?

A) Students lose attention after 10 minutes
B) Students lose attention after 60 minutes
C) Students lose attention after 1 second
D) Students never lose attention

7. What kind of language should an instructor use during a lecture?

A) Use formal language
B) Be direct and use informal language
C) Use course and rude language
D) Use sterile, monotonous language

8. What is the purpose of having well-organized lecture notes?

A) Instructor appears professional
B) Students can easily catch up if their attention wanes
C) Students can understand lecture notes to study for exams and homework
D) All answers above are true

9. If the instructor is bored with the lecture material, which of the following is true?

A) Students will be excited about the lectures
B) Students will also be bored with the lectures
C) Students are not able to determine if the professor is bored with his lectures
D) Students will pay close attention to the lectures

10. What is an anecdote?

A) Anecdote is a famous quote
B) Anecdote is a short story about a famous person
C) Anecdote is a short, personal story
D) Anecdote is a long story, like a novel

11. If time is running out, what should the instructor do?

A) Finish the lecture during the next class
B) Speed the lecture up
C) Hold the students after class
D) Force the students to come to your office at the end of the day

12. How can an instructor vary his voice during the lecture?

A) Instructor can vary his pitch
B) Instructor changes his intonation
C) Instructor changes the volume of his voice
D) All answers above are true

13. What is the purpose for an instructor to use a “pause” during a lecture?

A) Allows the instructor to relax his voice
B) A pause can emphasize an idea
C) Allows the students to talk during class
D) All answers above are true

14. When the instructor is closing a lecture, what should the instructor do?

A) Instructor should add a conclusion
B) Instructor should “add as much material as possible”
C) Instructor should speed up the lecture
D) Instructor should add “I almost forgot…”

15. After a lecture, what should the instructor do?

A) Instructor should leave the lecture room as soon as possible
B) Instructor should help the students leave the lecture hall
C) Instructor should remain in the room to answer questions
D) Instructor should keep the students in class to read more lectures

16. How can an instructor improve their lectures?

A) Instructor can video tape himself, observing his style
B) Instructor should reflect how the lecture went and which areas need improvement
C) Instructor could visit a speech consultant
D) All answers are valid techniques for improving lectures

The following questions are preparing effective PowerPoint presentations

17. What kind of color scheme should you use for creating a PowerPoint presentation?

A) Use different color schemes for every slide; distracting the audience helps them pay attention
B) Use the same color scheme for every slide; try not to distract the audience
C) Use different color schemes varying light color fonts and light color backgrounds
D) Use different color schemes but keep fonts a light color and vary the background color

18. What kind a font should you choose for your PowerPoint presentation?

A) Choose an easy to read font, like Times Roman
B) Vary fonts between easy to read and fancy, keeping the audience excited
C) Choose a fancy, cursive font
D) Choose a fancy, cursive font for titles and an easy to read font for text

19. Which fonts are considered bad fonts for PowerPoint presentations?

A) CHARLESWORTH (a capitalized, fancy font)
B) Courier New (a legal font)
C) Mono Type Corsiva (a cursive font)
D) All fonts above are bad

20. What is the rule for capitalizing all letters in a word or a sentence for PowerPoint presentations?

A) Capitalize all letters; helps the audience stay awake
B) Never capitalize all letters in a word
C) Capitalize letters in a word to emphasize that word or capitalize acronyms
D) Capitalize every other letter in a word; makes word easy to read

21. What is the rule for font size in PowerPoint presentations?

A) Font size is large enough for audience to read text
B) Font size is small, providing space for large amount of text
C) The subject of the presentation dictates the font size
D) There is no rule for text sizes in PowerPoint presentations

22. What is the rule about the amount of text on a PowerPoint slide?

A) The more text on a slide, the more intelligent the presentation appears
B) Each slide should have from two to six sentences (or bullets)
C) Each slide should have a large paragraph with 10 or more sentences
D) There is no rule for the amount of text on a slide

23. What is a good color scheme for a PowerPoint presentation?

A) Light font with a dark background, or a dark font with a bright background
B) Light font with a light background, or a dark font with a dark background
C) Light font with a light background, or a dark font with a bright background
D) Light font with a dark background, or a dark font with a dark background

24. What is the rule about animation on a PowerPoint presentation?

A) Keep animation consistent
B) Use animation to hide text until needed
C) Excessive animation is annoying to the audience
D) All answers above are acceptable for animation

25. What is the rule for adding pictures and graphs to a PowerPoint presentation?

A) Never add pictures or graphs; they annoy the audience
B) Only add a picture to the first slide or introduction slide
C) Add pictures and/or graphs if they enhance the presentation
D) Add as many pictures as possible; audiences love pictures

26. What is the rule for adding graphs to a PowerPoint presentation?

A) Keep graph simple and define all units used in graph
B) Never add graphs to a presentation
C) Add as many graphs to a presentation
D) All answers above are correct for a presentation

27. What is the rule for adding advance mathematics to a PowerPoint presentation?

A) The more mathematics, the more intelligent the presentation
B) If advance mathematics is needed for the presentation, give the audience handouts
C) Never place mathematical equations on a presentation
D) All answers above are correct for a presentation

28. What is the rule for adding advance mathematics to a PowerPoint presentation?

A) Audience is not likely to remember long equations
B) Define all variables used in the equations
C) Do not include equations that does not strengthen or enhance the presentation
D) All answers above are correct

29. What is the proper format for a PowerPoint presentation

A) Use full, long sentences in text
B) Write long, continuous paragraphs
C) Presentation should be an outline of the key ideas and concepts
D) Remove the verbs from the sentences; helps save space on a slide

30. How does PowerPoint check for spelling?

A) PowerPoint cannot check the spelling
B) PowerPoint automatically corrects mis-spelled words
C) PowerPoint underlines the word in green
D) PowerPoint underlines the word in red

31. How should you read your PowerPoint presentation to the audience?

A) Look at your audience and read your presentation
B) Hide behind the computer and read your presentation
C) Mechanically read your presentation to the audience
D) All answers above are the correct method for reading your presentation

32. What should be the title of your last slide in the PowerPoint presentation?

A) The introduction
B) The conclusion
C) The outline of the presentation
D) A professional picture of the person reading the presentation

The following questions are from the article Joel Michael, “Faculty Perceptions about Barriers to Active Learning”

33. What is the traditional teaching style?

A) Instructor gets students involved in learning
B) Style emphasizes rote memorization.
C) Instructor directs class discussion
D) Instructor uses vivid examples

34. What is the active-learning teaching style?

A) Instructor gets students involved in learning
B) Style emphasizes rote memorization.
C) Instructor writes on blackboard
D) Instructor does not interact with students

35. What is the purpose of active learning?

A) Help students forget what they learn
B) Help give students higher stress
C) Help confuse the students
D) Help students remember what they learn

36. What is a barrier that prevents instructors from using active learning?

A) Student barriers
B) Faculty barriers
C) Pedagogical barriers
D) All answers above are correct

37. Why do students have a barrier to the active-learning style?

A) Students are used to traditional learning style
B) Students are used to active-learning style
C) Students learn more from rote memorization
D) All answers above are correct

38. Why does student heterogeneity mean?

A) All students have the same ethnic and social backgrounds
B) All students have different ethnic and social backgrounds
C) All students are eager to learn
D) All students have same ethnic, but different social backgrounds

39. Why do professors have a barrier to the active-learning style?

A) Instructor believes he will have better control of the class when using active learning
B) All the instructor’s colleagues use active learning
C) Instructor believes active learning requires more preparation time
D) Instructor believes active learning will improve instructor’s student evaluations

40. Why do professors have a barrier to the active-learning style?

A) Instructor believes active learning requires minimum preparation time
B) All the instructor’s colleagues use active learning
C) Instructor believes active learning will improve instructor’s student evaluations
D) Instructors lack the maturity to incorporate active learning

41. What is an example of a pedagogical barrier to active learning?

A) Student assessment is easier for active learning
B) Classrooms do not lend themselves to the active-learning style
C) Active learning helps students learn the same material for identical classes
D) Active learning helps instructors predict learning outcome

42. What is an example of a pedagogical barrier to active learning?

A) Instructors do not have enough resources to incorporate active learning
B) Classrooms easily lend themselves to the active-learning style
C) Active learning helps students learn the same material for identical classes
D) Active learning helps instructors predict learning outcome

43. Which subject is appropriate for rote memorization?

A) History
B) Political science and the structure of government
C) Mathematics
D) All answers are appropriate for rote memorization

The following questions are from the article Kathleen Vance and Dale Fitzpatrick, “Teaching Tips and Assignment Ideas for ESL”

44. What are the learning barriers for ESL students?

A) ESL students have language and cultural barriers
B) ESL students are academically weaker
C) ESL students have excellent English language
D) All answers above are correct

45. What does ESL stand for?

A) English-Spanish Language
B) Europe as a Second Language
C) English as a Second Language
D) Excellent Student Learning

46. What is an excellent method to prepare non-ESL and ESL students for an exam?

A) Instructor writes easier exams for ESL student
B) Instructor proctors a mock exam for all students
C) Instructor writes easier exams for non-ESL students
D) Instructors extends exam time for ESL students

47. How does instructor choose teams in the classroom?

A) Instructor allows students to assign themselves
B) Instructor separates the non-ESL and ESL students into separate teams
C) Instructor forms groups using ethnic background
D) Instructor ensures teams are composed of non-ESL and ESL students

48. Which is a form of a graphic organizer?

A) Venn diagram
B) Cause-and-effect diagrams
C) Classification charts
D) All answers above are graphic organizers

49. How does the instructor prevent ESL students from copying large blocks of text for homework and exams?

A) Instructor forces students to use graphic organizers
B) Instructor forbids the use of textbooks
C) Instructor helps ESL students write their homework
D) Instructor accepts homework and exams written in the ESL student’s native language

The following questions are using the internet as a teaching tool.

50. What is an information website?

A) Website interacts with students, adjusting content to a student’s needs
B) Website only contains documents for a student, like syllabus, lecture notes, and practice exams
C) Website contains tutorial programs
D) Website allows students to complete quizzes and exams at home

51. Which is a problem in creating interactive websites?

A) Instructor needs to write computer programs for interactive website
B) Instructor has to be aware of security “holes” that computer hackers can take advantage of
C) Web servers have high security, and instructors may not have access to the servers
D) All of the above answers are problems for creating interactive websites

52. Which file extension is an internet file?

A) The file extension .doc
B) The file extension .xls
C) The file extension .htm or .php
D) The file extension .jpg

53. Which file format provides the highest protection from internet users from copying and plagiarizing your material?

A) Acrobat Reader or commonly referred to as pdf files
B) Word files
C) PowerPoint files
D) HTML files

54. Which files can instructors post on a website?

A) Microsoft Word files
B) Microsoft Excel files
C) Acrobat Reader files
D) Instructors can post all files on a website

55. What is a hyperlink?

A) Allows instructors to travel through time
B) Hyperlinks connect users to other webpages or files on the internet
C) Hyperlinks are massive electronic libraries
D) Hyperlinks allow pictures and animation on webpages

56. What is the current state of the internet?

A) Internet users have free access to copyrighted articles and books
B) Only reputable computer specialists can post information on websites
C) Internet users have limited access to copyrighted articles and books
D) All information on the internet is true

57. Which program creates internet files?

A) Microsoft FrontPage
B) Microsoft Word
C) Microsoft Excel
D) All programs are able to create webpages

58. Which is a problem in using Microsoft PowerPoint to create internet files?

A) Microsoft PowerPoint creates hundreds of files for a webpage
B) Webpages contain viruses from Microsoft
C) Webpages do not display properly
D) Instructor needs an expensive program upgrade from Microsoft

59. What does acronym HTML mean?

A) Hyper Technical Media Language
B) Highly Technical Medium Language
C) Hyper Text Markup Language
D) Hyper Technical Machine Language

The following questions are from the article Karen A. Onofrey and Joan Leikam Theurer, “What’s a Teacher to Do: Suggestions for Comprehension Strategy Instruction”

60. What was the purpose of this article?

A) Techniques to improve students’ reading comprehension
B) Techniques to improve students’ mathematical skills
C) Techniques to improve students’ analytical ability
D) Techniques to improve students’ behavior in the classroom

61. What is the purpose of visualization?

A) Improves a student’s mathematical skills through mental images
B) Improves a student’s analytical ability through mental images
C) Improves a student’s reading comprehension through mental images
D) Improves a student’s debating skills through mental images

62. What is the purpose of journal partners?

A) A partner helps a student develop a sense of humor
B) A partner helps a student develop thinking and debating skills
C) Improves a student’s reading comprehension through mental images
D) A journal partner improves a student’s self-esteem

The following questions are from the article Gathogo Mukuria, “Disciplinary Challenges: How Do Principals Address This Dilemma?"

63. Why is the impact of discipline problems on the learning environment?

A) Discipline is the degree of power an instructor has over his students
B) Discipline is the degree of power a school administration has over the instructors
C) Discipline problems improve instructors teaching and fosters students learning
D) Instructors cannot teach and students cannot learn, if discipline problems are present

64. What is a definition of discipline in the learning environment?

A) The degree of structure and order within the school
B) The degree of power an instructor has over his students
C) The range of punishment an instructor can impose on his students
D) No answer above is correct

65. What forms of behavior are considered disciplinary problems?

A) Violence, including fighting
B) Misbehaving students
C) Drugs and other substance abuse problems
D) All answers above are disciplinary problems

66. Which of the following is true about the education system in the United States

A) Predominately African-American schools tend to have little disciplinary problems
B) Predominately rich, Caucasian schools tend to have disciplinary problems
C) Predominately African-American, urban schools tend to have many disciplinary problems
D) Smaller schools tend to have more disciplinary problems than large schools

67. Which of the following tend to be true about predominately African-American, public schools?

A) These schools are in excellent condition
B) These schools have excellent instructors and teachers
C) These schools have little technological resources, like old, or too few computers
D) These schools tend to have high academic standards with high graduation rates

68. What was the purpose of this article?

A) Determine the causes of the high drop rate among African-American students
B) Determine the causes between low and high suspension rate, African-American schools
C) Determine why African-American women have lower drop out rates than the males
D) This article had no purpose

69. For the low-suspension rate, African-American schools, who determines the school policy for discipline?

A) The administration
B) The instructors
C) The students
D) A joint combination of the administration, parents, instructors, and students\

70. For the low-suspension rate, African-American schools, how was the relationship between the instructors and school administration?

A) The administration ruled the instructors with an “iron hand”
B) The instructors were estranged from the administration
C) Administration supported, respected, and appreciated its instructors
D) The administration and instructors do not have a relationship

71. For the low-suspension rate, African-American schools, what kind of suspension policy did the school have?

A) The suspension policy is a flexible guideline
B) The suspension policy is a rigid guideline
C) These schools have approximately five or more suspension policies
D) These schools did not have suspension policies

72. For the low-suspension rate, African-American schools, what kind of vision did the administration have for the students?

A) The administration blamed the school problems on the surrounding, poor, high-crime ridden neighborhoods
B) The administration has high expectations of its students
C) The administration has low expectations of its students
D) All answer above are correct

73. For the low-suspension rate, African-American schools, how did the author described the school buildings and equipment?

A) The buildings and equipment were old and neglected
B) The buildings and equipment were brand new
C) The buildings and equipment were old, but in good condition
D) The author did not describe the buildings and equipment

74. For the high-suspension rate, African-American schools, how was the relationship between the instructors and school administration?

A) The administration ruled the instructors with an “iron hand”
B) The administration did not value their instructors, causing instructors to distant themselves from the administration
C) Administration supported, respected, and appreciated its instructors
D) The administration and instructors do not have a relationship

75. For the high-suspension rate, African-American schools, what kind of vision did the administration have for the students?

A) The administration blamed the school problems on the surrounding, poor, high-crime ridden neighborhoods
B) The administration could not articulate a clear vision for the school
C) The administration has low expectations of its students
D) All answer above are correct

76. For the high-suspension rate, African-American schools, what kind of suspension policy did the administration have?

A) The suspension policy is a flexible guideline
B) The suspension policy is a rigid guideline
C) These schools have approximately five or more suspension policies
D) These schools did not have suspension policies

77. What is a problem of suspending students from school?

A) Students may view suspension as a reward away from school
B) Suspended students may cohort with the criminals in the surrounding neighborhoods
C) Suspension does not correct the behavioral problem
D) All answers above are correct

The following questions are the background from the University of Phoenix

78. Who founded the University of Phoenix?

A) George Soros
B) Donald Trump
C) Al Gore
D) John Sperling

79. Which answer best describes the wealth for the founder of University of Phoenix?

A) A billionaire
B) A millionaire
C) Poor and broke
D) He earned approximately $10,000 from the University.

80. Why do some employers do not value the degrees?

A) Low quality of instruction
B) Students were buying the degrees
C) Students did not learn much
D) All answers above are true

81. What is the purpose of studying the University of Phoenix education model?

A) This education model incorporates high technology like the internet
B) This education model is smart
C) This education model created two billionaires
D) All answers above are true

82. Which statement is true about the University of Phoenix?

A) The university forces students to drive 100 kilometers or more to campus
B) The university treats the students poorly
C) The university caters to the working adult
D) The university caters to the university employees

83. Which statement is true about students who attend the University of Phoenix?

A) Students prefer to attend class near their homes
B) Students prefer to drive as far as possible to the campus
C) Students prefer that the administration treat them poorly
D) Students prefer to pay exorbitant money to attend the University of Phoenix

84. What is true about the University of Phoenix library?

A) University of Phoenix has a large, physical library at every campus
B) University of Phoenix has an electronic library; students can download material at home
C) University of Phoenix does not have a library
D) University of Phoenix has a small library at every campus

85. What is true about the tutorial software from the University of Phoenix?

A) Computer keeps track of student’s progress
B) Computer identifies a student’s problem area
C) Computer informs instructor about student’s progress
D) All answers are true about the computer tutorial software

86. Which statement is true about the University of Phoenix?

A) Students can attend any campus to complete degree
B) Students are restricted to only one campus
C) Students prefer to drive as far as possible to the campus
D) Students prefer that the administration treat them poorly

87. If a University of Phoenix cannot attract students near its campus, what doe the university do?

A) The university never shuts down a campus
B) The university shuts the campus down; remaining students can attend another campus
C) The university forces new students to attend this campus
D) The university begs the local government for money

88. What is true about the University of Phoenix’s courses?

A) Professors can teach the course anyway they like
B) Professors can do anything they want
C) The administration standardized all courses, so courses are the same for all campuses
D) The administration allows professors to use any methods to teach courses

89. The University of Phoenix uses active learning. What is active learning?

A) Students are involved in debates
B) Students are involved in applications
C) Students are involved in discussions
D) All the answers above are true

90. In reference to the University of Phoenix, what is FlexNet?

A) Students attend ground or online courses to complete degree
B) Students attend only ground courses to complete degree
C) Students complete degree through online courses
D) Students can take any courses they want to complete degree

91. What is a criticism of University of Phoenix?

A) The university hires full-time faculty
B) The university charges too little for its courses
C) The university accepts anyone who is willing to pay money
D) The university has a strong reputation

92. What is a criticism of University of Phoenix?

A) The university relies on part-time faculty
B) The university charges too little for its courses
C) The university is very selective whom it admits
D) The university has a strong reputation

93. What is a criticism of University of Phoenix?

A) The university relies on full-time faculty
B) The university charges too much for its courses
C) The university is very selective whom it admits
D) The university has a strong reputation

94. What is a duration of a course at the University of Phoenix?

A) The duration of a course is 6 months
B) The duration of a course is 15 weeks, like a regular university
C) The duration of a course is 1 week
D) The duration of a course is 5 weeks

95. What is an online course?

A) Students attend ground and internet courses to complete degree
B) Students physically attend a courses at a campus
C) Students complete a course through the internet
D) Students can take a course anyway they want to complete degree

The following questions are the Facilitation Skills Manual from the University of Phoenix

96. Which skills are necessary to be a good facilitator?

A) Facilitator gives good presentations
B) Motivate students to work independently
C) Start good discussions with students
D) All of the above are necessary for a good facilitator

97. What should the facilitator incorporate into the classroom?

A) Allow students to freely express their ideas
B) Allow students to teach themselves
C) Gain and control students’ attention
D) Allow students to aimlessly walk around the room

98. Once students learn an idea or concept, what should the facilitator do?

A) Facilitator should introduce a new idea or concept
B) Facilitator should use more practice or ask repeated questions; ensures retention
C) Facilitator should introduce new but confusing ideas and concepts
D) Facilitator should dismiss the class, because his work is done

99. Which is a good exercise for getting acquainted with a new group of students?

A) Allow students to tell the class their first and last name
B) Allow students to tell their names along with their brief history
C) Facilitator ask students their names and why they are enrolled for the course
D) All answers above are good exercises for getting acquainted

100. When facilitator allows students to form into small groups, which of the following is true?

A) Some students can easily hide in a small group and not contribute
B) All students tend to contribute if group is small
C) Students tend to be quiet in small groups
D) Students tend to work less in small groups

101. If the material is complex, what should the facilitator do?

A) Facilitator introduces new material
B) Facilitator repeats the material in the same manner
C) Facilitator allows extra time for complex material and repeats key points
D) All answers are appropriate for complex material

102. What is a cue you can use to keep the student’s attention?

A) Remain in the same, exact place during the lecture; never moving
B) Minimize the use of hand gestures during the lecture
C) Speak in the same tone and manner throughout the lecture
D) Use silence to emphasize an idea

103. How can a facilitator use questions as an effective learning tool?

A) Facilitator uses questions to probes a student’s psyche
B) Facilitator uses questions to criticize a student’s statement
C) Facilitator uses questions to intensify a student’s statement
D) Facilitator uses questions to create silence in the classroom

104. What is the purpose of classroom discussions?

A) Students learn to defend their ideas in front of a group
B) Facilitator has a chance to give long speeches
C) Encourage students to have heated, angry debates
D) Allow a student to dominate and lead the class

105. Why do facilitators use the “spend-a-penny” technique for classroom discussion?

A) Allows facilitator to lecture in class with no feedback from the students
B) Ensures every student answers a question during lecture
C) Allows students to brainstorm new ideas
D) Allows students to have effective, constructive debates

The following questions are from the article Sharon E. Parkes and A. Ross Thomas, “Values in Action: Observations of Effective Principals at Work”

106. Which is an assumption of understanding human values?

A) Some people do not possess human values
B) All people possess values, but to differing degrees
C) Values are not organized
D) Values are innate and are not impacted by culture, society, and its institutions

107. Which are true about a person’s values?

A) Values have no impact on human behavior
B) Values are frequently brought to the surface for questioning
C) Values help a person determine what is correct and incorrect behavior
D) All answers above are correct

108. Which factors are important for establishing a successful school?

A) School is conducive to learning
B) Staff and teachers believe all students can learn
C) Clear objectives for monitoring and assessing students’ achievement
D) All answers are important for a successful school

109. Which answer is true for a successful school’s principal?

A) Principal sets the general tone of the school
B) Principal distances himself from the teachers and students
C) Principal maintains a neutral vision for the school
D) Principal should close school from public scrutiny

110. Which answer is true for a successful school’s principal?

A) Principal has open-door policy to staff and parents
B) Principal emphasized academic achievement
C) Principal encourages teachers and staff to be innovative
D) All answers are correct

The following questions are from the article Gabriel Hawawini, “The Future of Business Schools”

111. What does the author predict for future business education?

A) Demand for business education should decline
B) Demand for business education should remain flat
C) Demand for business education should continue to increase
D) The author does not predict future business education

112. What does the author say about business education in high-growth countries?

A) Business education will continue strong growth along with the economy
B) Business education will decline as companies outsource to mature economies
C) Only the privileged can obtain a business education in high-growth countries.
D) The author does not mention high-growth countries

113. Which statement is true about challenges facing business schools?

A) Surplus of qualified faculty
B) Shortage of qualified faculty
C) Funding sources are sustainable and should continue to grow
D) Globalization of business will have a small impact on business schools

114. Which language would dominate in international business schools?

A) English
B) Spanish
C) Chinese
D) The dominate language where the school is located

115. Why is their a shortage of business Ph.D.s?

A) 40% of PhD prefers to work in industry for higher wages
B) Fewer PhD candidates because top students prefer to complete MBAs and Master degrees
C) Business schools prefer hiring of PhD that have degrees closely related to business
D) All answers above are correct

The following questions are from the article Mohammad Alauddin and James E. Butler, “Teaching Economics in a Changing University Environment: Some Australian Experience”

116. Why are professors performing less research related work?

A) Students have lower expectations of their professors
B) Faculty are required to increase the quality of their teaching
C) A professor’s teaching load is decreasing
D) All answers are correct

117. Why are fewer students enrolling in economics programs?

A) Students are attracted to other business programs
B) Students view economics as having more relevance to the real world
C) Students view economics as having the right balance between theory and application
D) All answers above are correct

118. What do administrators of economics programs believe will help them for long-term survival?

A) Increase the enrollment in economics programs
B) Increase tuition and other fees for economic programs
C) Increase the quality of economics instruction
D) Increase emphasis on theory and decrease application

119. What are some challenges of the Australian economics education programs?

A) Economics programs educate more students from other programs like MBA programs
B) Students pay more tuition and fees, and expect higher quality from the economics faculty
C) Economics programs are impacted from globalization
D) All answers above are correct

120. What are some conclusions of this article?

A) Increase an English support system for non-English speakers
B) Economics programs need to expand library, advising of students, and increase time with economics staff
C) Economics programs need to increase quality of instruction
D) All answers above are correct
1. D 2. B 3. B 4. D 5. C 6. A 7. B 8. D 9. B 10. C
11. A 12. D 13. B 14. A 15. C 16. D 17. B 18. A 19. D 20. C
21. B 22. B 23. A 24. D 25. C 26. A 27. B 28. D 29. C 30. C
31. A 32. B 33. B 34. A 35. D 36. D 37. A 38. B 39. C 40. D
41. B 42. A 43. D 44. A 45. C 46. B 47. D 48. D 49. A 50. B
51. D 52. C 53. A 54. D 55. B 56. C 57. D 58. A 59. C 60. A
61. C 62. B 63. D 64. A 65. D 66. C 67. C 68. B 69. D 70. C
71. A 72. B 73. C 74. B 75 D 76. B 77. D 78. D 79. A 80. D
81. D 82. C 83. A 84. B 85. D 86. A 87. B 88. C 89 D 90. A
91. C 92. A 93. B 94. D 95. C 96. D 97. C 98. B 99. A 100. B
101. C 102. D 103. C 104. A 105. B 106. B 107. C 108. D 109. A 110. D
111 C 112. A 113. B 114. A 115. D 116. B 117. A 118. C 119. D 120. D
 

FOLLOW ME